Актуално


Пробват да продадат логопедичната градина

Пробват да продадат логопедичната градина

Деактуването на логопедичната детска градина във Варна от публична в частна общинска собственост отхвърлиха вчера съветниците от ресорната комисия към местния парламент. Предложението бе внесено от името на кмета Кирил Йорданов, но към него не бяха посочени мотиви за промяната на собствеността.

Въпросната преписка бе предложена за включване в дневния ред в начало на заседанието, но след гласуване, местните парламентаристи я отхвърлиха. В последната точка „Разни”, обаче бе внесена за разглеждане отново от съветника от „Атака” Пламен Войков.

Според проекторешението почти 16 дка в Морската градина, в местността Салтанат, върху които има няколко масивни постройки, ползвани от детското заведение, трябваше да станат частна общинска собственост. Деактуването предоставя възможност имотът в последствие да бъде продаден и да премине в частни ръце. Това заподозряха и съветниците, след като им бе изчетено предложението. „Само не разбрах, защо ще продаваме логопедичната градина. Или, ако няма да я продаваме, кое налага промяна на собствеността”, зачуди съветникът от ДСБ Стелиян Севастиянов. „Подобно решение е първа стъпка към продажба, която може да се случи по-нататък”, подкрепи го колегата му Владимир Тонев от „Нашият град”. „Освен градината, в имота влизат и зелени площи, които трябва да опазим. Да се пробват да търгуват нещо друго”, включи се и Пламен Андреев от ГЛАС. В крайна сметка решението бе отхвърлено, въпреки гласовете „за” на Пламен Войков от „Атака”, колегите му от ГЕРБ Пламен Пенев и Павел Христов и червения съветник Огнян Къчев.

Местните парламентаристи дадоха „зелена светлина“ на публично-частното партньорство за изграждане на нова детска градина с басейн за четири групи в кв. „Владиславово“. Фирмата, която ще вдигне забавачката на стойност за 2,1 млн. лв. в двора на градините „Българче“ и „Маргаритка“, ще получи два общински имота. Според прогноза на кмета на „Владиславово” Добромир Джиков има напълно реална възможност забавчницата да бъде готова до края на март следващата година.

Източник :
в-к Позвънете

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.