Актуално


Една група 5-годишни тръгват на предучилищна в Руското

Една група 5-годишни тръгват на предучилищна в Руското

Две подготвителни групи за 5 и 6-годишни деца открива варненското VIII СОУПЧЕ „Александър Сергеевич Пушкин” тази есен. Така школото ще спази решението за задължителна предучилищна подготовка на 5-годишните деца, чието изпълнение в четирите най-големи български общини бе отложено с две години поради липса на места в забавачниците. В двете групи могат да бъдат записани съответно по 20 петгодишни и шестгодишни малчугана, като приемът е еднотипен с този за първокласниците, каза директорът на VIII СОУПЧЕ Светлан Илиев. Освен това децата от подготвителните групи директно продължават обучението си в I-ви клас. Предучилищната подготовка ще бъде полудневна, като смените ще се обръщат всеки месец.

В момента на втория етаж в училището се обособяват две допълнителни помещения за малките варненчета. Създаването им е изцяло за сметка на бюджета на школото. В едната стая ще се провеждат учебни занятия, като те ще са съобразени напълно с учебния план за детските градини. Другата стая ще бъде приспособена за игротека. В нея децата ще се занимават според интересите си - ра рисуват или да работят на компютър. За новите групи ще бъдат наети две детски учителки, уточни директорът на училището. Според него образователното министерство е взело правилно решение с въвеждането на задължителна предучилищна подготовка. Така у децата ще се създадат навици, а колкото по-рано се мотивират, толкова по-добре, коментира Илиев. По думите му недоволството на някои родители е по-скоро емоционална.

 

Източник :
в-к Позвънете

Коментари

1
Снежана
2011-04-15
Може би г-н Директора има още някой роднина останал без работа, та разкрива нови работни места. Дано новите детски учителки бъдат по-квалифицирани и можещи от някои и други в това училище, като например недипломирания все още училищен психолог, на когото ще бъдат възложени тия малки деца.