Актуално


Монтесори педагогика

Монтесори педагогика

Първата във Варна детска градина, в която се прилагат методът и програмата на д-р Мария Монтесори, отвори врати на 1 септември. Мисията на центъра е да изучава и развива вродената индивидуалност на детето, като следва неговата природа и нагласи в една екологична и специална среда, подготвена за деца от 3 до 6 години. Центърът разполага с две детски и класни стаи, две стаи за сън, три бани и тоалетни, изцяло обзаведени с мебели и аксесоари за малки деца, слънчев двор с пързалки, люлки, клатушки и приятна градина.

    Преди повече от век д-р Монтесори открива чрез дългогодишни наблюдения, че детето се учи най-добре, когато ръката и умът му работят в синхрон - "научаване чрез правене". През последните години Монтесори педагогиката получава все по-широко разпространение в България. Във всички големи градове вече са открити много детски заведения и групи, които работят в това педагогическо направление. Сред родителите във Варна привържениците на този метод са многобройни и появата на детската градина бе посрещната с голям антусиазъм. Доказателство за това е фактът, че центъра запълни настоящия си капацитет буквално за три седмици след старта на информационната кампания, дори има сформирана почти цяла група от чакащи деца.
   
    Основната идея на този метод е стимулирането и развиване индивидуалността на детето.

Коментари

1
geri
2010-09-16

Центъра е най-доброто, което е правено някога във Варна.Който е ходил може да потвърди.Наистина е направено е много любов.