Актуално


Талантливи варненчета

Талантливи варненчета

30 талантливи варненчета заминаха за СОФИЯ 
на националния ТЕЛЕВИЗИОНЕН конкурс „Мини Мис и Мини Мистър” в София на 30/08/2010

Над 100 деца се изявиха в конкурса за малки таланти запазена марка на софийската актриса Илиана Балийска, който се превърна в колоритно парти, на 29 август, в Мол Варна. В палавото шоу се включиха деца, от Варна и региона, на възраст от 3 до 12 години, които се надталантчваха за приза „Мини Мис и Мини Мистър” Варна.
Единственият лицензиран конкурс за чар, манекенски, артиситични и музикални таланти е полуфинал на XII-тия Фестивал „Детето на Морето”. Водещата на шоуто, дългогодишната талантооткривателката – Илиaна Балийска лично избра 30 малчугани, които ще представят Варна на финала в Националния Телевизионен Конкурс „Мини Мис и Мини Мистър” Есен в Националния дворец на децата – София. „Да личи, че мястото ти е на сцената, а не в публиката”  беше един от критериите за успех в конкурса, според водещата.
Пред многочислената публика, в продължения на няколко часа, на третия етаж в Мол Варна, децата разделени в 4 групи по възраст и пол, пяха наши и чужди песни, рецитираха с патос стихотворения на известни български автори и собствени такива, показаха забележителни възможности по художествена гимнастика и спортни танци.  Един от туровете в конкурса бе Танци-Манци- с авторски песни на Палавото шоу- с  албумите-„Мини Мис и Мини Мистър” и „Сладурите на Зодиака”- поздравления за рождениците от Летните Зодии-Рак, Лъв и Дева.

Подаръци бяха осигурени за всички участници в палавото шоу, а за победтелите многобройни специални изненади и награди бяха предоставени от оргнизиаторите на конкурса и търговските обекти в Мол Варна.

Най-оспорван беше тура при момиченцата от 3 до 6 години, в който над 40 малки талантки се конкурираха за  титлата Мини Мис Варна, която на финал заслужено беше връчена  на Мирая Дончева, на 5 години от Варна. Мини Мистър Варна, в същата възрастова група, беше присъдена на Йоан Банков, на 4 години, от Вълчи Дол. Симпатиите и искренните аплодисменти на публиката и водещата спечели и малкия Георги Петров, на 6 годинки, който въпреки заболяването си от детски паралич, смая всички с изпълнението на „Боят настана”. Детето беше номинирано на трето място и също заминава за финала на конкурса в София.


Не по-лесен беше и избора на Мини Мис Варна, в другата възрастова група за деца от 7 до 12 години, в който 25 млади госпожици се представиха достойно. С помоща на публиката за победител беше избрана, уникланата майсторка по спортни танци – Виктория Спасова, на 7 години, от Варна. При младежите титлата беше връчена на чаровния Стефан Кеманаджиев, на 8 години, от Варна, който разчувства водещата и публиката, с изпълнението на любовна балада.

В конкурса за малки таланти взеха участие и деца от Домовете за сираци в региона лишени от родителски грижи, които се представиха достойно и отнесоха със себе си множество подаръци, аплодисментите и симпатиите на организаторите и публиката.

Според Илиана Балийска, на 29 август, в Мол Варна, бяха открити някой от бъдещите таланти на България.  Преди 10 години, когато за последно е бил провеждан конкурса тук,  титлата във Варна спечели 10-годишната Кристияна с въртене на обръчи, която след това участва в много конкурси за таланти.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.