Актуално


Незаконната пристройка в “Малкият принц” - за събаряне

Незаконната пристройка в “Малкият принц” - за събаряне

Незаконната пристройка в частното училище „Малкият принц“ във Варна трябва да бъде съборена. Това стана ясно на вчерашното заседание на комисията “Архитектура” към местния Общински съвет. Освен това се е провалил и търгът за общинския имот, върху който се намира училището. Причината е несъответствие между вписаните по документи застроени площи и фактически наличните, обясни председателят на комисията Владимир Тонев. Той отбеляза, че застроената площ е с близо 300 квадрата повече, отколкото е отбелязана.

Вътрешният английски двор на училището е закрит и се ползва като актова зала, а другата част от него като физкултурен салон. Върху топлата връзка пък е изграден втори етаж, пригоден за учебни зали. Общината обаче никога не е издавала документи за извършеното строителство. Поради тази причина и кметът поиска становище от съветниците за последващо действие на администрацията.

Първоначално съветниците искаха да оставят казуса за решение на стопанина, който ще се определи след нов търг. Това действие обаче беше определено като безотговорно. Ако стане проблем в някоя от пристройките, ще излезе, че ние само си прехвърляме топката, каза и Иван Луков от ГЕРБ. В крайна сметка местните депутати решиха да задължат градоначалника да действа по законосъобразност.

Източник :
в-к Позвънете

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.