Актуално


„Малкият принц” на косъм от прокуратурата

„Малкият принц” на косъм от прокуратурата

Отношението към учебното заведение е тенденциозно, заяви директорката Татяна Петрова
Казусът с незаконното надстрояване на частното учебно заведение „Малкият принц" за малко да стигне до прокуратурата. Документацията по случая да бъде изпратена там, предложи съветникът Веселин Марешки, според когото това е най-удачният вариант. Първоначално искането му получи подкрепа от Общинския съвет. След оспорване обаче необходимите гласове така и не се събраха. Проблемите с „Малкият принц", под чиято шапка са обединени детска градина, основно училище и профилирана гимназия, се точат от години. Заведението се помещава в частен общински имот. То се настанява там през 1998 г., като взаимоотношенията са уредени с договор за наем за десетгодишен период. През 2008 г. договорът е подновен, но година по-късно местният парламент взема решение да се обяви конкурс за отдаване под наем. Това не се реализира, тъй като в резултат на констатирано незаконно строителство се получава разлика в площта. Става въпрос за изграждане на помещение над топла връзка и покриване на английски двор. В крайна сметка площта от 1320 кв. метра става 1607 кв. метра. За надстрояванията обаче липсва необходимите документи.

Сега комисията по архитектура е на мнение, че кметът трябва да бъде задължен да предприеме действия за премахване на незаконното строителство. Надстрояванията създават риск за децата, подчерта председателят на комисията Владимир Тонев. Защо това предложение се внася чак сега, след като учебната година е започнала и евентуални действия биха предизвикали проблеми, попита Орлин Симеонов от ГЕРБ. Той обърна внимание, че към момента не е ясно на какви основания „Малкият принц" ползва сградата. Стигна се и дотам, че бе подложен под съмнение лицензът на учебното заведение.

Отношението към „Малкият принц" е тенденциозно, заяви от своя страна директорката му Татяна Петрова, която не получи думата от Общинския съвет. Тя посочи, че подобренията са направени преди повече от седем години с подкрепата на родителите, а общината умишлено не ги е узаконила. Обидно ми е от отношението към „Малкият принц", каза през сълзи Петрова и допълни, че въпросът бил направо за „Господари на ефира". По думите й администрацията е основният виновник за ситуацията. Определени бизнес среди имат интерес към имота и искат училището да бъде премахнато, поясни директорката и добави, че всичко е мошеничество.

Източник :
в-к Позвънете

Коментари

1
една майка
2010-10-08
Мошенничеството е ваша марка г-жо Татяна!Не е нормално да има недостиг на обществени детски заведения,а в същото време общината да отдава сграда ,пригодена за детско заведение за смешен наем.И вие г-жо Татяна,защо не си построите сграда,ами се алчнеете за общински наем.Още от времето на Кирчев сте в батака и вие,нали така?!Спомняте ли си как взехте сградата,а?