Актуално


Пуснаха парното в училищата и градините

Пуснаха парното в училищата и градините

Парното в училищата и детските градини във Варна вече е пуснато. По този начин се отопляват осем училища и осем детски градини в морската столица. Те имат възможност да регулират пароподаването, като го намаляват или увеличават в зависимост от това какво е времето. Решението каква температура да се поддържа в класните стаи е на директорите, но при всички положения трябва да са осигурени подходящи условия, каза зам.-кметът по въпросите на образованието и културата Коста Базитов. Сами си решават за отоплението и седемте училища и детската градина, които са газифицирани. Останалите учебни и детски заведения в града са на промишлен газьол. Те са заредени с достатъчно количества и не би трябвало да имат проблеми през зимния сезон, каза Базитов.

Вчера температурата във Варна почти достигна 20 градуса. Толкова се очаква да бъде максималната температура и през днешния ден. За да бъде пуснато парното отопление на всички абонати, пък трябва температурата да се задържи под 12 градуса в продължение на три денонощия. Освен това трябва да е налице прогноза за дълготрайно застудяване.

Тази година абонатите на „Далкия”-Варна са се увеличи с няколко жилищни блока, както и с търговски център тип мол. Повече от 2 милиона лева пък е инвестирала компанията, за да подобри състоянието на системата. Подменени са 50 абонатни станциии, както и един километър тръбопроводи.

Източник :
в-к Позвънете

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.