Актуално


Групи в градините се стопиха наполовина

Групи в градините се стопиха наполовина

Децата в някои от групите на градини и яслите на целодневните детски заведения във Варна са наполовина. В някои от тях направо предупреждавали майките да не водят малчуганите, защото има риск да се поболеят. Най-честата причина за отсъствията според родителите била лесно прилепчива настинка, която бързо се предавала от дете на дете.

Шефът на дирекция „Здравно развитие” в общината доц. д-р Станка Маринчева съобщи по този повод, че при заболяване деца не се пускали в детските градини. „Контролът е всяка сутрин, още с приемането на децата в групата, при това е задължителен. Деца с температура и със симптоматика, не се допускат. На този етап не е нужно да засилваме още повече мерките, защото нямаме чак такава заболяемост”, каза доц. Маринчева. Според нея сегашната ситуация се дължала на нежеланието на родителите да пускат децата си на градина в променливото време. Само преди дни е проведено обучение на персонала на детските градини и ясли във връзка с грипа, допълни шефът на здравната дирекция в общината.

Източник:
в-к Позвънете

Коментари

1
bistra
2010-11-01

В нашата градина въпреки, че има контрол ,този контрол разрешава на болните да посещават градината и да разболяват здравите деца. Само иска бележка от личната лекарка че детето е здраво. Аз съм изключително възмотена, как може деца с температура и кашлица да са на градина. С какво сърце майката го е пратила на градина в това състояние.