Актуално


Купуват климатици за детските градини

Купуват климатици за детските градини

В бюджета на общината за следващата година ще бъдат заложени средства за закупуване на климатици за детските градини. За това пое ангажимент кметът Кирил Йорданов. В момента напълно климатизирани са само новопостроените детски заведения и съвсем малка част от останалите. Идеята е през следващата година да започне монтиране на разхлаждащите и отопляващи съоръжения и в останалите. Едва ли ще успеем за една година да обхванем всички детски заведения, застрахова се Йорданов. Освен за подходящите климатични условия в забавачниците, общината ще се погрижи и за състоянието на детските площадки в дворовете им. Предвижда се със средства от бюджета да бъдат подменени катерушките, пързалките, люлките и останалите детски съоръжения съобразно изискванията за тяхната безопасност. Освен това ще се подменят тротоарните плочи и пясъкът в пясъчниците. Ще се поставят и нови пейки, както и ударопоглъщаща настилка. Над пясъчниците и пейките пък ще се изградят сенници. Една от оригиналните идеи е за изграждане на беседки за обучение.

Източник:
в-к Позвънете

Коментари

1
Laguna Vicente
2010-11-01

Това е една много добра идея на кмета Кирил Йорданов, крайно време е забавачниците в БГ да имат малко европейски вид! Варна е голяма община и има достатъчно средства за да направи това !

2
di
2010-11-04

Тези нови пързалки и катерушки са ни обещани още през април-май 2010г. Но Все още в нашата ОДЗ 1 "Маргаритка'' няма нищооо ....