Актуално


Гимназия остана без техниката си

Гимназия остана без техниката си

Кражба на проводник - причина за нанесените щети

Професионалната гимназия по електротехника във Варна остана без техниката си след проблеми с тока. Рано сутринта вчера станали няколко токови удара, след които последвало доста нестабилно напрежение на електричеството. Проверка установила, че то е доста над стандартните волтове. В резултат на ударите голяма част от техниката, в това число компютри, принтери, климатици и други, е изгоряла. Извън строя бил и факсът, чрез който от учебното заведение се опитали да изпратят информация за неприятния инцидент на Регионалния инспекторат по образованието. В крайна сметка известили началника му по телефона.

Токовите удари се дължат на кражба на нулев проводник от трансформатор в трафопост в района на гимназията, информираха от Е.ОН България. Тя е довела до подаване на нестандартно напрежение към клиентите, които се захранват от него. Съоръжението е било заключено и обезопасено. На мястото на инцидента са пристигнали служители на Трето РПУ на МВР, които са извършили оглед.

Това е шестата поредна кражба на проводник от началото на месеца в областта, съобщават от Е.ОН. От началото на годината размерът на щетите, които компанията понася в резултат на тези кражби, възлиза на над 370 000 лева. Потърпевшите клиенти могат да подадат писмен сигнал до три дни. В срок от 24 часа специалисти ще посетят адресите и ще направят опис на повредените уреди. Клиентите могат да очакват писмен отговор на сигнала си в срок от 24 дни.


Източник:
в-к Позвънете

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.