Актуално


16 неща, които бащите могат да направят, за да подкрепят своите бременни партньорки:

16 неща, които бащите могат да направят, за да подкрепят своите бременни партньорки:

1. Отидете с партньорката си, на консултация при лекар. Сърцето на бебето започва да бие 22 дни след зачеването, или в петата седмица на бременността и можете да го чуете с ултразвук някъде между седмата и дванадесетата седмица. През второто тримесечие, отидете с партньорката си на преглед с ултразвук (ако тя се нуждае). Можете да видите главата на бебето, ръцете, и краката му. Можете дори да разберете пола на бебето. По време на третото тримесечие, попитайте как можете да помогнете по време раждането.

2.
Гледайте видео клипове, проверете в интернет или четете книги за развитието на бебето, раждането и това да станеш майка.

3.
Помогнете при плануването за бебето. Говорете с партньорката си за това, което и двамата искате за вашето бебе. Посъветвайте се с приятели и членове на семейството, ако можете да вземете детско креватче, маса за повиване или бебешки дрешки от тях. Много хора ще се радват да ви позволят да използвате техните неща. Спестявайте по малко пари всяка седмица. Това ще ви улесни след като бебето се роди, защото тогава разходите ви ще се увеличат.

4.
Запишете се на курс, в които вие и вашaта партньорка ще научите много за раждането.

5.
Помогнете на вашата партньорка да е здрава по време на бременността. Помогнете й да яде много различни храни. Внимавайте какво ядете и вие. Ако се храните правилно, това ще улесни и нея. Помогнете на вашата партньорка да стои далеч от алкохола. Алкохолът може да причини вродени дефекти. Насърчете я да пие сок или мляко.

6.
Помогнете на вашата партньорка да стои далеч от наркотици и вещества които водят до зависимост. Ако тя използва наркотици, накарайте я да спрете сега, защото в противен случай това ще се отрази изключително зле на плода. Също така, насърчавайте я да се консултирате с лекар преди да приема каквито и да било лекарства.

7.
Уверете се, че вашата партньорка остава настрана от опасни стоки за бита. Силни почистващи препарати, които могат да навредят на бебето ви.

8.
Упражнения по време на бременност - разхождайте се или плувайте заедно. Тези две дейности са безопасни и могат да ви осигурят известно време заедно.

9.
Бъдете сигурни, че вашата партньорка получава достатъчно почивка. Помагайте й с домакинската работа. Насърчете я да използва релаксиращи упражнения и да се присъедини към някой курс за преодоляване на стреса. Той може да бъде много вреден както за майката, така и за бебето. Ако изпитате гняв или сте ядосани за нещо, в никакъв случай не използвайте физическа сила, заплашване, обидни коментари или други подобни поведения. Те са особено вредни по време на бременност.

10.
Подгответе се за родителството, чрез разбиране на различните промени, които вие и вашата партньорка преживявате. Бременността причинява много промени в това как една жена се чувства относно това как тялото й се променя. Все още можете да правите секс! Говорете помежду си за това, как се чувствате добре.

11.
Подкрепете избора на партньора си за това как ще храните бебето. Кърмата е най-добрата храна за новороденото бебе. Ако майката избере биберон, често можете да поемете храненето на бебето и да дадете на майката да си почине. Дори ако тя кърми, може да изпомпва млякото в бутилка, която ще позволи вашето участие в храненето на бебето.

12.
За да привикнете с бебето си, е необходимо време, за да научите повече за етапите на развитие и стресът може да повлияе на растежа на бебето. Слушайте сърдечния ритъм на вашето дете и почувствайте ритането му. От второто тримесечие можете да слушате действията на вашето дете. Всеки път, когато майката почувства нероденото бебе да рита, можете да отговорите чрез докосване на стомаха й в същия район. Нероденото бебе бързо научава, тази игра. Говорете и пейте на вашето бебе.

13.
Намерете курс за масажи и се запишете заедно с партньорката си. Масажите са чудесен начин да се успокои бебето.

14.
Научете повече за къпането, храненето, смяната на пелени, начина на придържане и комфорта на бебето. На базата на всички тези дейности ще се изгради доверието на бащата и ще се засили връзката му с детето.

15.
Запишете се в курс за "Нови Бащи",  за подкрепа или просто, за да говоря с други хора, които са имали или ще имат нови бебета. Споделяйте на чувства, идеи за подкрепа на бременната майка и съвети.

16.
Веднага след като бебето се роди, го поемете в ръцете си и погледнете в неговите очи. Ако сте говорили на бебето преди то да се роди, поговорете му отново и сега, точно след като се е родило. Най-вероятно то ще разпознае гласа ви.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.