Актуално


Мост на приятелство

Мост на приятелство

Днес, 13.06.2014г. в Частна езикова гимназия „Джордж Байрон” се проведе открит on-line урок в 8 клас с възпитаниците на училище в Анкара, Турция.
Чрез видеоконферентна връзка учениците от двата класа се представиха и разказаха за своите градове.
Целите на урока, от една страна, бяха чисто образователни, защото учениците имаха възможност да упражнят в реална среда езиковите си умения по английски език, от друга страна, това беше начин да се изгради виртуален мост на приятелството, който да даде възможност на децата да опознаят своите връстници, с които предстои да работят по два европейски проекта.
Първият е по програмата за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм +”, в която ще се включат общо 7 училища от различни европейски държави. „E – twinning” е втората европейска програма, по която учениците ще влязат в ролята на журналисти и ще създадат интернет списание, в което ще отразяват проблемите и интересите на своите връстници.
Урокът протече много емоционално и за двете страни. Той беше първият от поредица такива уроци, опитът от които ще бъде пренесен и в работата на новото Българо – американско училище „Талант”. Основното училище си е поставило амбициозната задача да покрие стандартите и показателите за получаване на акредитация от NEASC, организация, която работи с училища по цял свят.

2

3

4

5

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.