Съвети от педагога


Децата индиго

Децата индиго

Децата "Индиго" са следващата стъпка в нашата еволюция. До неотдавна се гледаше на тях, като биологичен вид, който търси своята духовност извън себе си. Но заедно с раждането на тези нови деца, идва един интересен, нов еволюционен вариант. Те са в биологична връзка със собствената си духовност! Те са мост към следващата плоскост на човечеството, по който се разбира, че това е един от основните човешки атрибути. Какво означава това? Това означава, че част от това, което кара човечеството да тиктака е духовното семе във всеки от нас. Дори онези от нас, които предпочитат да не признават за съществуването му, все още имат принос към цялостния човешки опит. "Индиго" просто са една крачка по-близо биологически до самоуправляващия се Бог, който съществува вътре в нас.

Противно на голяма част от публикуваната за тях информация, "индиго" децата не са по-интелигентни, по-щастливи, по-творчески, или "по-добри" по някакъв начин от децата, които не носят този резонанс. Всъщност, единственият признак, който ги отличава от останалите деца е тяхната свръх чувствителност към околните енергии. Тялото на "индиго" много прилича на химичен експеримент. Ако има твърде много или твърде малко от дадена съставка, или е добавена друга, експериментът се проваля. На практика, това означава, че когато едно дете /или възрастен/, носещ резонанс индиго влиза в контакт с енергийни източници, които не му съответстват, той може много лесно да  изгуби равновесие. Дисбалансът обикновено е под формата на физическо или емоционално заболяване.

Не съществува списък с качества, който може да се прилага, за да се провери дали носи или не носи детето резонанс "индиго". Името "индиго" е получено от наблюдения на биополетата. Всеки от нас има елетромагнитно поле, което заобикаля и подкрепя физическото тяло. В рамките на това поле са вариантите на "жизнените цветове", които носим. Преди  1965 г, цветът индиго не беше един от цветовете на човешкото биополе. Много малко хора го имаха. Тези няколко души, станаха родители на първите деца "индиго". Така че, тези деца са съвсем нови. Въпреки това обаче, би било грешка децата с новия цвят в биополето си да бъдат издигани над другите деца или възрастни. Да, те имат да направят някои важни неща в живота си, но така са и всички останали. Всъщност, поставянето им на пиедестал е парадоксално и противоречи на целта, с която са дошли на Земята, което най-вероятно ще доведе до дисбаланс.

А каква е целта им? "Индиго" са много преходно поколение, което се явява мост през тази изумителна "глава" в нашият общочовешки опит. Целта е да се преодолее пропастта между старите и новите. Те са уникална смесица от три поколения старо енергийно съществуване, тяхното и предстоящата промяна към по-високоенергийни начини на съществуване. Те се явяват символ на надеждата за бъдещето, властвайки във време на любов, сила и мир. Много "индиго" ще имат много тройно важни предизвикателства в живота си. Защото  има толкова малко родители и преподаватели, които разбират какво се случва. Ще продължат да съществуват търкания между старото и новото.  Но, също толкова борби позволиха въвеждането на децата "индиго", които пък ще проправят пътя на поколенията, които следват. Тези деца ще принудят родителите да преоценят своите родителски стратегии, а възпитателите да преструктурират методите си. "Индиго" ще бъде една сила на любовта, която тихо, но сигурно ще предизвика промени в начина, по който се отнасяме един към друг. Те ще наложат промени с глобален мащаб, далеч от конкуренцията, напред към сътрудничеството. А когато приключат, ще започне да се случва нещо наистина вълнуващо...

 

Източник:
www.namastecafe.com

Коментари

1
изида
2011-09-20
Браво, ето едно компетентно и мъдро представяне на индиготата, не клиширано и преписвано от едни и същи източници-)))