Съвети от педагога


Тайните в „номера на съдбата” на вашето дете?

Тайните в „номера на съдбата” на вашето дете?

Съберете цифрите от датата му на раждане /ден, месец, година/ и неговият характер ще ви стане ясен. Ако например детето ви е роденао на 11 октомври 1999 година, сумираме: 1+1+1+0+1+9+9+9 = 31. Продължаваме да събираме докато се получи едноцифрено: 3+1 = 4. Номерът на съдбата на хлапето е 4.

Какъв детски характер се крие зад „номерата на съдбата”?

1
Детето, родено под номер 1, ще започне да показва характера си още с появата си на белия свят. Към петгодишна възраст то ще ви накара да си мислите, че сте остарели поне с десет години. Няма и да забележите как детето ще проходи и ще проговори, ще ви остане само блед спомен от хубавото време, когато то тих о си е спяло през деня. Децата с номер" едно" изглеждат толкова здрави и самостоятелни, че като че ли не им е нужна родителската грижа. Това впечатление обаче е лъжливо. В същност те силно се нуждаят от постоянни потвърждения, че ги обичате и цените. На детето му е нужен простор за неговите занимания, иначе ще обърне цялата къща с главата надолу. То има независим характер и не бива да го ограничавате излишно. Веднага щом то се научи да ходи само, вече няма да можете да го удържите в затворено пространство. Иначе ще измъчвате и себе си, и него. Тъй като тези деца много живо се интересуват от всичко наоколо, от самото начало на живота им трябва да стимулирате техните успехи в точно определена област. Поощрявайте стремежа им към лидерство и изключителност. Детето се нуждае от внимание и ако проявите търпение и го обграждате с любов, това ще ви се възвърне стократно.

2
Детето с втори номер е обаятелно по рождение. То е най-очарователното хлапе в номерологичния цикъл. Общително, леко за контакти и и услужливо. Впрочем, необходимо е зорко да го наблюдавате и ненатрапчиво да поощрявате стремема му към независимост. Тези деца умеят да скриват истинските си чувства, страхуват се да не обидят другите деца и в резултат на това те често израстват като твърде нерешителни хора. Те влагат много енергия в това да се харесат на другите и поради това се боят от сблъсъци с живота. Те са чувствителни, стеснителни, крият се до майка си. Като премине първоначалната несигурност, те обожават да играят с връстниците си и да са обкръжени от много приятели. Тихи, послушни, вежливи, ласкави и отзивчиви,всички ги обичат. Когато не поощрявате техните предпочитания, те могат да се отдалечат от вас, защото се боят от нови обиди. Това дете иска от вас голямо внимание – то ще ви бъде в бъдъще по-предано от другите синове и дъщери. Детето никога няма да забрави вашата любов към него. В процеса на въпитанието трябва да приемате неговата любов, да утвърждавате неговата увереност в собствените сили и съвсем деликатно да го убегждавате, че чрез самостоятелност то ще си открие пътя към щастието и свободата.

3
Когато Бог надарявал децата с обаяние, вашето дете с номер трети и било сред първите, удостоени с дара да привлича сърцата на околните. Тези очарователни деца често са стеснителни, но това не им пречи да получават онова, от което най-много се нуждаят – внимание. Малчуганът иска да го слушат и да го наблядават с интерес. Момчетата ще станат обект на обожанието от майките, а момичетата ще бъдат „дъщеричката на татко”. Те до края на живота си ще бъдат привлекателни за противоположния пол. Ако раста сами в семейството, без конкуренция, тези деца излъчват светлина и рядко капризничат. Едва научили се да говорят, те почват да бърорят нерекъснато и без умора, особено момичатата. Вашето дете вероятно ще стане любимец и на учителките в училище и ще ръководит съучениците си. На него му харесва всичко, което блести. Когато блясъкът угасне, изчезва и интересът му. Една от главните задачи на родителите е да научат детето на съсредоточеност и спокойно поведение. Трети номер дете е най-самолюбивото в номерологичния цикъл и затова се налага много внимателно за подбирате думите си за всяка забележка или упрек към него. Този родител, който не жали време и търпание за детето си, може да не се безпокои: след няколко години до себе си ще има една беззаветно предана и любяща душа.

4
Ако детето с четвърти номер ви изглежда слеко забавени реакции, не се притеснявайте – това са най-методичните хора в номерологичния цикъл. Когато то се убеди в нещо, това е завинаги! Особено важни са първите дни от живота му, когато вие трябва да му се харесате. Четворките притажвата особена организираност и ако искате да избегнете конфликти, трябва да се въздържате от преместване на неговите предмети от едно място на дурго и да не му пречите да се уединява. Хубаво е да имаш такова дете, защото то е способно да занимава и себе си, както и братята и сестрите си. Подобна самостоятелност, както и щедрата и отзивчива душа на детето предизвиква голяма привъзраност. Струва ви се на пръв поглед, че детето не се нуждае много от вниманието, което получават другите деца. Това е точно обратното. То както никой друг има нужда от любов и внимание, но никога не го показва. Едновременно с това вашето дете иска и има нужда родителите през цялото време да са някъде наоколо, да знае, че винаги могат да му подадат любаща ръка, ако падне. Обикновено „четворките” избират дългия път кам славата и благополучието, но когато стигнат до края, правят го бляскаво.

5
Акодете ви е родено с номер пет, още докато майката свикне, че е майка, малкият разбойник ще започне да ходи, да говори и да разнася навсякъде из къщата семейните ценности. Още в люлката вашщето дете ще мисли как да се измъкне от този „затвор”. В никакъв случай не бива да недооценявате физическите способности на малките не забравяйте и за това, че числото 5 обозначава петте органа и чъвства. Каквото види детето, веднага ще го опита на вкус, ще го помирише, ще го прослуша внимателно и ще го разгледа отвсякъде. Родителите на „петиците” постоянно трябва да купуват всякакви лепенки. Това дете не ицзглежда ласкаво, тъй като е изключително забавно и по своему любящо и предано. Поставете детето в центъра на вниманието и то ще спори неистово с всеки, който се опита да го измести от там. Характерната фраза за майките на деца „петици” е: „Когато моето дете се държи добре, е просто ангел, но когато стане лошщо – става изчадие адово!” На тези деца всичко бързо им омръзва и им трябват множество различни играчки. Към играчките напълно се остнасят и братята и сестрите. По-късно, когато вашето дете създаде свое семейство/ с пълната си противоположност/, и даде на внучката или на внука вашето име, може да се каже, че родителският труд не е отишъл напразно.

6
Ако това е единственото ви дете –имате повод за притенесия! Децата „шестици” се чувстват в стихията си само, когато са заедно с братя и сестри. На тях им е нужно непрекъснато да се грежат за някого, да командват някого и да играят с някого. Детето се чувства щастливо в щастливо семейство. То е обаятелно и дружелюбно, капризно и упарито. Случва се да ви обиди и веднага да поправи всичко. Обикновено „шестиците” достигат до успех в живота, много от тях рано започват да осъзнават своята отговорност пред другите. Задачата на родителите е да научат детето на уравновесеност в проявата на емоциите. Тези деца са много чувствителни, приемат и най-малката критика по техен адрес като посегателство над техния малък свят. Те очароват всички наоколо и знаят да използват уменията са за това. „Шестиците” са родени манипуратори. Поддържайте в него увереност в собствените сили, отговаряюте на любовта му с любов. Тя ще ви стигне за цял живот. „Шестиците” винаги са сърдечни деца.

7
В момента, когато видите детето си, ще разберете, че на света се е появило особено, неприличащо на другите същество. По привнцип „седмиците” са много спокойни деца. Тези са най-трудните деца в номерологичния цикъл. Хлапето ясно знае какво му харесва и какво иска. Ако нещо не му харесва – не го насилвайте! Не си струва да хабите нито своите, нито неговите нерви. Ако родителите са достатъчно отзивчиви, то даже най- трудното дете „седмица” ще им достави много радост.Още преди да се научат да говорят, те усещат кога стеразстроени и се опитват да ви утешат. Тази чуствителност се предава и на братята или сестрите на детето „седмица”, както и на приятелите му. Невъзможно е обаче дори да си представим гнева на детето, когато някой руши неговия малък свят. „Седмиците” сая колкото добри, толкова и лоши, не търпят нарушаване на режима и могат да станат затворени и отчуждени, ако не ги хранят навреме. Силата на вашето дете се крие в умтсвените му способности и изключителната му проницателност. Още с излизането от родилния дом то започва да изучава душените ви състояния. Номер седем умеят добре да скриват емоциите си и затова родителите трябва да го развеселяват и да му създават чувството за безопасност. Развивайте в детето склонностите му към творчество, то притежава многостранна натура.

8
Това е едно от най-очарователните деца в номерологичния цикъл. С годините ще разберете, че вашето ангелче използва личното си обаяние по свое усмотрение.
По принцип характера на „осмиците” не е лош, но родителите на такова своеволно отроче трябва да го държат изкъсо, без да се опасяват, че могат да му досадят в определен момент. Детете ща се бунтува срещу вашата власт и сте длъжни от самото начало да му дадете да разбере, че вие ще командвате парада. При това проявявайте голямо внимание, защото тези деца са твърде чувствителни. Тъй като числото 8 обозначава силата и властта, много е важно колкото може по-рано да научите детето си да различава доброто от лошото. Номер 8 не само е много независимо хлапе, но е и невероятно ревниво. Необходимо е да го убедите, че любовта ви ще стигне за всички. Тази малка мълния е изключително взискателна, всоенравна и неподатлива на чуждо влияние. Когато обаче използвате умело времето с детето „осмица”, резултатите ще бъдат патресаващи.


9
Детето е вашият най-добър учител. Докато то расте, вие ще научите много неща от него. Вашето чудесно дете притежава огромна притегателна сила, разностранни таланти и богато въображение. С времето новороденото ще се превърне в капризен малчуган. Такива деца от рано се заемат с разрешаването на семейните проблеми. Те рядко променят намеренията си. Тъй като сред „девятките” се срещат хора с различни професии, просвещавайте любопитното си дете във всичко. Нека интересът му към околния свят да расте във всички области на живота. „Девятките” не винаги изразяват потребност от любов, въпреки че всъщност я очакват. Родителите понякога твръде лесно забравят, че сериозната душа в тялото на тяхното дете има нужда да се сравнява и с връстниците му. Вглеждайте се в детето и независимо от неговите протести, го прегъщайте и приласкавайте – в бъдъще време ще спечелите неговото искрено и загрижено сърце. Където и да ги запрати животът, тези деца винаги ще се завръщат във вашите топли обятия.

Източник:
www.astrodiona.com

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.