Съвети от педагога


Сънят зависи от цветовете на спалното бельо

Сънят зависи от цветовете на спалното бельо

Цветът на спалното бельо се отразява и върху съня на хората. Въпреки че не го гледате, докато спите, спалното бельо с различен цвят има свое влияние върху общото състояние на човека, както и върху начина, по който ще се събуди.

Така например червеното спално бельо зарежда с енергия, но само за през нощта. На сутринта ще се чувствате приятно замаяни, все едно сте танцували цяла нощ, но ще сте без енергия.

Препоръчва се червеният чаршаф, от който все пак наистина струи енергия, да бъде омекотен с бял, който се постила отгоре. Тогава ефектът е наистина добър.

Ако използвате светлосиньо спално бельо, спокойният ви сън е гарантиран. Светлосиният цвят действа успокояващо на нервната система и отпуска тялото.

Тъмносиният и лилавият цвят на спалното бельо ще ви заредят с творческа енергия. Тези цветове ще ви помогнат да сте креативни, щом се събудите, и да използвате творческата си енергия за постигане на успехи във вашата работа.

Зеленият цвят ще ви зарадва с приятни сънища – той гони кошмарите далече. Така че ако се страхувате, че ще сънувате кошмари, изберете зелено за спалнята си.

Жълтото и оранжевото ще ви заредят с оптимизъм и радост. След като спите в спално бельо с жълт или оранжев цвят, ще се събудите с усмивка.

Черното бельо се препоръчва само за бурни нощи. То не е подходящо за спокойни нощи, защото може да ви потопи в мрачните измерения на страната на сънищата.

Ако все пак много харесвате черно, омекотете го с няколко зелени, сини или оранжеви елемента – допълнителни възглавници или просто сложете чаршаф с пастелен цвят под черния.

Белият цвят на спалното бельо е класически. Той ще ви помогне да се чувствате добре, като се събудите, без да ви натоварва с излишни емоции.

А ако искате да се чувствате в леглото си така, както сте се чувствали, когато сте били дете, изберете светлорозово спално бельо или бяло спално бельо с розови щампи.

Светлорозовият цвят на спалното бельо ще ви подейства успокояващо като майчина милувка и ще ви накара да се чувствате защитени.

 

 

Източник : sanovnik.bg

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.