За мама


10-те основни правила при гримиране

10-те основни правила при гримиране

В реалният живот искаме или не, следва да спазваме някои правила. Гримирането също си има такива, с които трябва да се съобразяваме, за да не съжаляваме:

1. Не използвайте чужда спирала или очна линия. Очите са много чувствителни към зарази, а използването на продуктите на приятелката ви може да ви донесе много такива. Тя споделя с вас не само спиралата, но и микробите си.

2. Фон дьо тенът и пудрата на прах трябва да съответстват на естествения цвят на кожата ви. Няма по-ужасяваща гледка от оранжево-кафяви бузи и бял врат. Когато нанасяте оцветяващ продукт на лицето, дори и да сте улучили максимално цвета никога не нанасяйте само до очертанията на долната челюст! Продължете плавно към врата, за да се слее естествено, в противен случай винаги прави впечатление, дори на пръв поглед.

3. Овлажнявайте кожата си преди лягане и преди нанасяне на грим, това е залог за красотата и. Козметиката, колкото и качествена и скъпа да е не може да "съживи" повяхналата, суха и неподдържана кожа, докато свежата и еластична гарантира бърз резултат с малко усилия. Освен това, често при дехидратираната кожа гримът  откроява недостатъците, а не ги прикрива.

4. Не използвайте спиралата си по-дълго от 3 месеца. Отново заради микробите! По време на 3-месечното използване спиралата натрупва огромно количество микроби. А и вероятността да започне да съхне след този период е голяма. Щом забележите първите признаци за това, като да се рони по лицето ви през деня, значи е време я смените.

5. Използвайте рационално очната линия и молива за очи. Твърде голямото им количество изглежда неестествено, дори гротеско. Ако не сте отработили добре правата линия по-добре използвайте молив, като имате предвид, че цялостно очертаното око го смалява оптически.

6. Не забравяйте да овлажнявате и устните постоянно. Няма нищо по-хубаво от примамливо меки устни с плодов цвят. В студено време задължително използвайте  балсам, а от време на време им правете пилинг, за да отстраните мъртвите клетки. В овлажняването ще ви бъде полезно червило с такива свойства.

7. Винаги сваляйте грима преди лягане. Всички знаем за това, но не всички го правим. Ако игнорирате тази процедура, ще ускорите процесът на стареене на кожата. Гримът изсушава кожата, когато се остави през нощта, особено тази около очите.

8. Не избирайте сенки, като цвета на дрехата ви, освен ако той не е бял, черен, кафяв или сив. Ако е розов, зелен, червен, тъмно син или оранжев не нанасяйте такъв и на очите си, изглежда грубо и неестествено. Тази комбинация работи само при неутралните цветове.

9. Използвайте руж, най-много 2 тона по-тъмен от цвета на лицето ви, освен ако не се готвите за цирка. Не отивайте твърде далеч с ярките цветове руж и не го нанасяйте под формата на кръг. Основно правило - нанасяйте ружа на два пръста разстояние от носа, посока нагоре под или по костта на скулите.

10. Сянка, сянка и отново сянка. Трябва да изглеждате естествено, не да бъдете остра и изразителна. Сливайте цветовете, като използвате различни по големина и предназначение четки.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.