За мама


Как да изглеждате по-млади

Как да изглеждате по-млади

"Жизнерадостта и удовлетворението са велики разхубавители и са известни "виновници" на младежкия вид" Чарлз Дикенс

Освен тях, ви предлагаме няколко трика за красота, които ще ви накарат да изглеждате по-млади, коствайки ви малки, незначителни промени, с голям ефект:

1. Поддържайте косата си с дължина между скулите и раменете. Подстриганият на една страна бретон и коса не по-дълга от до раменете ще свалят години от вас.

2. Грешен нюанс червило може да ви състари. Друг трик да изглеждате добре е да наблегнете на кафявите нюанси в червилото. Избягвайте матирани червила, тъй като те са склонни да открояват бръчиците по устните. Вместо това опитайте кремообразни червила или глосове. Особено глосовете имат свойството да правят устните да изглеждат като ужилени от пчела.

12 трика с червилото:


- Изберете върху кое да акцентирате - върху очите или върху устните, ще изглеждате като клоун, ако носите тежък грим и върху двете. Ако искате да сте с червено червило, или друг ярък цвят, оставете останалата част от лицето светла. Ако наблегнете на очите, осветете устата само с гланц или светло червило, което не се откроява;
- За да придобиете по-плътни устни, нанесете моливът за устни извън контура им, но съвсем близо, просто от външната страна. Поставете малко блясък в средата на долната устна. Относно това, с какво да нанесете червилото - няма най-добър начин. Дали с четка, с пръст, или директно с продукта няма никакво значение, важното е да постигнете задоволителен резултат;
- За да бъде цвета по-дълготраен щрихирайте целите устни с молив, не само очертанията им. Подберете подходящ цвят молив и нанесете червилото върху него. Ако ще бъдете само с глос нанесете молив с цвета на устните. Блясъкът за устни обикновено не се задържа дълго, направите тази подложка, това ще се промени;
- Можете да очертаете устните преди или след нанасянето на червилото. За предпочитане е преди, тъй като виждате по-ясно очертанията на устните, а и така се задържат по-трайно контурите. Освен това моливът спира червилото да излиза извън очертанията на устните. Но обратният вариант също е възможен. Само съобразете цвета на молива, трябва да съвпада с този на червилото;
- Когато избирате червило в магазина, никога не нанасяйте тестера върху устните си. Не е хигиеничен, не знаете колко хора са го ползвали преди вас. Вместо това го нанесете отвътрешната страна на китката на ръката си.
- Не оставяйте червило по чашите. Преди да отпиете дискретно оближете устните и това няма да се случи. Работи!
- Не позволявайте червилото да оцветява зъбите ви! За тази цел, след нанасянето му сложете палеца между устните си и стиснете леко и го издърпайте. Той ще обере излишното количество.
- Можете да използвате червилото като руж, но никога не използвайте ружа за червило;
- Кремообразното червило най-много прикрива козметичните дефекти по повърхността на устните, така че предпочитайте такова;
- Не всички нюанси на червилата изглеждат добре на всеки цвят кожа. Вие ще определите кои подхождат на вас. Оранжев отенък, включително и кораловия стоят добре на малко хора. Тези разцветки правят зъбите да изглеждат по-жълтеникави.
- Камуфлаж за пожълтели зъби - червила със синкав отенък. Нюансите, които работят, според известен гримьор са сливи, винен цвят и теменужки. Те имат способността оптически да избелват зъбите;
- Ако счупите любимо червило не го изгвърляйте. Просто го затоплете леко, залепете го и го оставете в хладилника за 30 мин.

3. Придържайте се към кремообразни сенки и ружове. С времето кожата все повече се изсушава, така че кремообразните продукти са най-добрия избор. Освен това, пудрите и сенките на прах са склонни да подчертават бръчиците, а кремообразните "напомпват" кожата ви.

4. Използвайте спирала с извиващ миглите ефект. Тя има свойството да уголемява и съживява очите, което направо ви преобразява, прави лицето свежо, живо и красиво. Само не наблягайте на долните мигли, защото ще изглеждате гротеско. По-добре изобщо не слагайте там, те така или иначе ще се оцветят от горните, което е достатъчно.

5. Не нанасяйте излишни количества грим, а щом прехвърлите 30 г. внимавайте да не изтъните прекалено веждите си, тъй като след тази възраст имат склонността да растат по-бавно и не навсякъде.

6.Опитайте се да избелите зъбите. Със сигурност ще има ефект, ако пиете кафе, чай, червено вино или пушите. Най-ефективно ще го направи зъболекар, но това е сравнително скъпа процедура, така че можете да опитате с препарати за домашно ползване, които се продават в аптеките.

7. Изправете стойката си! Мислете за себе си, като за секси жена. Бъдете изправена и уверена. Това не само ще ви направи да изглеждате по-слаби, но и ще свали 5 години от облика ви.

8. Осигурявайте си достатъчно количество сън. В противен случай очите подпухват, кожата става бледа и без блясък, а лицето се изпива.

Източник:
http://beauty.about.com/

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.