За мама


Как да отслабнете след раждане

Как да отслабнете след раждане

За да отслабнете след раждането може много да ви помогне диетата на д-р Аткинс. Вероятно ще се отегчите от ограничаването на въглехидратите, но това може изцяло да ви реши проблема. Вашият лекар би могъл да ви обясни дали има възможен риск за здравето ви, свързан с диетата на д-р Аткинс. С нея може да не ви е лесно в началото, тъй като ще промените коренно начина си на хранене, но ако я приложите резултатът ще ви удиви. Потърсете я в интернет, ще откриете стотици резултати. Принципът и е базиран на това, че обичайно организмът първо гори въглехидратите, след това мазнините и когато приемате много въглехидрати, изобщо не се стига до мазнините. В тази диета вие няма да му предоставяте въглехидрати, така че се задейства изгарянето на мазнините. Добре е по време на диетата да приемате допълнително калий, той има диуретично действие и предизвиква отделянето на отровите, което ще ви помогне в отслабването. Приемайте по 90 мг калий като хранителна добавка, вместо бананите напр. тъй като те не са разрешени.

Кратко описание на диетата на д-р Аткинс:

Разрешени храни

Месо – Телешко, свинско, агнешко, бекон, шунка
Риба – Тон, херинга, треска, пъстърва, сардини, сьомга
Пилешко – Пиле, пуйка, патица, гъска, фазан, пъдпъдък
Морска храна – миди, скариди, раци
Яйца – варени, пържени, на очи, бъркани
Сирене – прясно, краве, козе

Зеленчуци без ограничение - Маруля, Краставица, Репички, Чушки, Маслини, Гъби;
По-ограничено - Боб, Зеле, Тиква, Карфиол, Патладжан, Ряпа, Домати, Лук, Тиквички, спанак, Броколи, Брюкселско зеле;

Забранени храни

Хляб и хлебни изделия, Зърнени закуски, Захар, Всякакви сладкиши, Плодови сокове, Плодове, Чипс, Газирани напитки, Алкохол, Бира

Последната фаза на тази диета е поддръжка на килограмите за цял живот. Разбира се, това не означава изобщо да не приемате въглехидрати, а да се стремите всячески да избягвате лошите такива - рафинирани зърнени продукти, като бял хляб или бял ориз, продукти като торти, сладки или чипс, алкохол и газирани напитки.

Изброените по-долу предложения могат да ви помогнат през времето, в което тялото се приспособява към диетата:

- Ако загубата на тегло се забавя или спира преди да сте близо до желаното тегло, проверете колко калории приемате.
- Нужно е да пиете много вода, за да функционират бъбреците правилно, тъй като те ще бъдат по-натоварени от ефекта на диетата. Освен това тя ще ви държи далеч от кухнята. Недостатъчното приемане на вода може да доведе до натрупване на кетони, което може да причини здравословни неразположения.
- Теглете се само веднъж седмично, за да виждате разликата. Ако го правите всеки ден може да се разколебаете, а не трябва. Ако все пак ви се струва, че резултатите са слаби, проверете за скрити въглехидрати и захари в това, което ядете.
- Редовните физически упражнения ще ви бъдат много полезни за по-бърз резултат. Не се залъгвайте от обещания, че и без да се упражнявате ще загубите огромна част от теглото си. Превърнете придобитата от храната енергия във физически упражнения, като сами прецените какви и колко - ако след тях почти не сте уморени, значи са малко, ако пък сте много изморени - значи сте прекалили. Целта е да се чувствате добре и в същото време да си съдействате в борбата с килограмите.
- Ако сте диабетик, записвайте редовно нивата на кръвната си захар, за да определите как ви се отразява този начин на хранене.

Добре е също така по време на диетата да приемате допълнително хранителни добавки, богати на витамини и минерали.

Източник:
www.wellsphere.com

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.