За мама


Как да организирате детско парти

Как да организирате детско парти

Както знаете, детските партита могат да причинят главоболия. Аргументите, че организацията натоварва е най-честата причина за главоболие. По долу следват някои полезни идеи и съвети за планиране, които може да ви помогнат в усилията.


Първо попитайте
Попитайте детето си дали иска парти, преди да го планирате, освен ако нямате намерение да го изненадате.  Макар че повечето от тях обичат партитата, не е изключено точно вашето да не хареса идеята. Няма нищо по-лошо от недоволно дете-домакин, ще развали настроението и на останалите. Освен това е добре да сте информирани за героите и анимационните филми, които вълнуват децата в момента. Детските предпочитания се менят бързо, а в декорацията е добре да включите любимите им герои, особено ако ще правите "тематично" парти.

Изберете подходящо място
Това може да е вашата собствена къща, което е добре от гледна точка на удобството, но пък ще ви създаде маса домакински ангажименти след края на партито. Помислете дали можете да си позволите да наемете детски кът за определени часове, или подходящо за това помещение. Задължително определете начален и краен час на купона, най-малкото, защото родителите на останалите деца ще се интересуват от това.

Оставете си достатъчно време
Уверете се, че планът е добре измислен, и започнете да действате поне 3 седмици реди датата. Съставянето на списъка с гостите е може би на първо място. Осигурете материали и декорации, планирайте място за игри и намислете видовете игри.

Вземете под внимание възрастта на децата
Клоуните са забавни до една възраст, но е възможно да не са добра идея за по-големите деца.

Направете списък
Преди да направите каквото и да било седнете и оформете списък с това, какво ще трябва за партито и какви количества. Това ще ви помогне да следите какво сте поръчали и купили, и какво ви остава. Най-малкото, списъкът ще ви спаси от лоши изненади, от рода на това да забравите за тортата на парти за рожден ден.

Бюджет
След като сте определили всички неща, които са необходими, може би трябва да помислите и за съставяне на бюджета. Това пък ще ви помогне да контролирате разходите си, които може да надвишат очакванията ви, ако нямате ясни граници.

Осигурете аксесоари за децата
Поставете им ги в момента на пристигането. Това ще докосне душите им и ще повдигне настроението още в началото. Те не трябва да бъдат много скъпи и е добре да са такива, които могат да си вземат в края, за да им остане спомен.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.