За мама


С дете на плаж

С дете на плаж

С настъпването на летният сезон, неминуемо идва и момента, в който ще заведете детето си на плаж. Това има както много положителни, така и много отрицателни страни, и за да избегнете вторите се подгответе правилно. За да извлечете само позитивите, помислете за следните неща:

На първо място - шапка!
Главата на детето не бива да се излага на слънце, още по-малко пък продължително, без да е покрита. Изберете шапка с голяма периферия за момичетата и светла или шарена, с козирка за момчетата. В най-горещото време от 10 до 15 ч. по-добре изобщо не излагайте детето на слънце, поради опасност от топлинен удар. Симптомите наподобяват тези на начало на възпалително заболяване - вдига температура, става вяло и отпуснато, или пък прекалено раздразнително. Ако това се случи, потърсете лекарска помощ.

Слънчеви очила

Купете качествени очила от специализирани за това места, не от първите, които срещнете по пътя. Тези очила може да бъдат опасни за очите. Изберете такива, които са с покритие, непозволяващо проникването на ултравиолетовите лъчи.

Лека хавлийка, тип наметало

Не забравяйте да вземете допълнителна хавлия, освен тази, на която ще сяда детенцето. Когато се намокри е хубаво да го подсушите, за да не му е студено и да не изгори допълнително от морската вода. Също така, за да го покриете, ако се задържи по-продължително на хавлията.

Допълнителни дрехи

Винаги носете дрехи за подмяна. Тези, с които е било облечено детето може да се намокрят, или набият с пясък, което да му създаде дискомфорт. Винаги измивайте детето с чиста вода след плаж и сменяйте банския с чисто бельо, дори и той да е изсъхнал.

Обувки

Важно е да подберете удобни и правилни обувки, за плажа. Понякога съвсем отвореният чехъл не е най-добрата идея, тъй като по плажа има камъни, миди, раковини и др. които могат да го порежат. Сандалки с каишки ще свършат добра работа.

Козметика

В никакъв случай не пропускайте да вземете козметика, със слънцезащитен фактор, при това с поне 20 SPF. Това може да спести много главоболия и неприятности, както на вас, така и на самото дете. Детската кожа е много, много нежна и трябва да бъде добре защитена.

Заигравки

Осигурете начини за ангажиране и забавление. Вземете надуваем пояс, тип играчка, която да го пази и да му ангажира вниманието. Всякакви кофички, лопатки и форми за игра на пясъка са добра идея. Избягвайте топки, тъй като водата може да ги повлече навътре и детето да тръгне след тях.

Храна

Известно е, че на плажа децата огладняват много по-често от обикновено. Каквото и да сте предвидили за основно хранене, носете със себе си дребни пакетирани храни и плодове за спасяване на положението. Дори и да не се наложи да ги използвате, така ще бъдете по-спокойни.

Плажен чадър

И на последно, но не по важност място - плажният чадър. Въпреки шапката, чадърът е задължителен аксесоар, когато сте на плаж с дете. Дори и да не се спира много под него, никога не знаете дали няма да заспи в някакъв момент, например.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.