За мама


Как да си направим педикюр

Как да си направим педикюр

Лятото дойде, а с него и обувките, излагащи на показ ходилата. Ако не сте полагали системни грижи за тях през зимата, вероятно в момента състоянието им не позволява с лека ръка да обуете сандали или открити чехли. Мъртвата кожа никак не е приятна, но за сметка на това отстраняването и е лесна процедура. Най-лесният за това начин е да отидете в козметичен салон, където да го извърши професионалист, но ако по една или друга причина сте решили да се погрижите сама, ето няколко съвета:

- сложете в леген топла вода и добавете в нея малко морска сол. Добре е също да капнете етерично масло по ваш избор. Киснете краката си 15-20 мин, докато кожата омекне хубаво. Ако е нужно стоите повече време.
- Намокрете пилата и се заемете с петите и с останалите загрубели части по ходилото. Ако използвате кюрета бъдете изключително внимателни, понякога е трудно да се съобрази колко точно кожа ще отнеме. Другото неудобство може да дойде от това, че дори и да не сте се порязали, ако сте изтънили прекалено кожата, болката се появява чак след като краката изсъхнат. Ако ходилата не са изключително загрубели по-добре използвайте само пилата, но го правете по-често.
- Избутайте кожичките на ноктите надолу, така ще ви е по-лесно да ги изрежете  след това с клещичките. Внимавайте да не нараните "живата" кожа.
- потопете отново краката за около 5 мин. След като омекнат отново ги обтрийте със скраб за крака или навлажнена морска сол. Ако е нужно може отново да загладите с пилата.
- Масажирайте ги с подходящ омекотяващ крем или олио.
- Избършете всеки нокът поотделно с памуче с лакочистител, за да отстраните мазнината от него. Поставете разделители за педикюр между пръстите и лакирайте ноктите по желан от вас начин.
- При всяко къпане използвайте пилата поддържащо, като не забравяте да намазвате ходилата с подходящ крем.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.