За мама


С дете на път

С дете на път

Ето, че отново настъпи любимото ни лято, и отново всички се отправяме към места за почивка. За тези от нас, които ще го направят с малките си палавници, публикуваме следващата информация, за да увеличим максимално шанса да ви останат само хубави спомени.

Предварителна информация - уточнете всички нужни подробности, които са важни, за да се подготвите адекватно за тръгването - по кое време на деня ще е, колко километра е пътя, приблизително колко време ще отнеме пътуването, синоптичната прогноза, с какво ще се пътува, ще има ли възможност да се спира по пътя и т.н.

Сигурност - столчето за пътуване е първото нещо, което трябва да осигурите /ако все нямате/, както и средства против насекоми. В чантата пригответе горни и долни дрешки за преобличане, резервни памперси /ако детето все още ползва/, мокри и сухи кърпички, вода, шапка, тънка завивка, 2-3 от любимите играчки, термометър и лекарства от първа необходимост по ваша преценка. Ако детето е по-голямо от 3-4 г. можете да купите модерните напоследък - "игри за пътуване", чиято кутия е пригодена така, че друсането да не пречи. Още повече ако децата са две, това ще ангажира вниманието им и пътуването ще мине по-неусетно.

Храна - ако все още кърмите детето, това задължение отпада. Ако е на изкуствено хранене, просто вземете термос с гореща вода, за да можете да му направите млякото когато е необходимо. Ако децата са по-големи и вече са на обща храна имайте предвид следното: в случай, че правите сандвичи ги увийте във фолио и използвайте продукти, които издържат по-дълго на стайна температура. Купете и готови пакетирани продукти за хрупане -  солети, бисквити и др. Осигурете достатъчно вода и сок. И все пак Най-добрият начин за съхраняване на храната си остава хладилната чанта.

По време на пътуването - обезателно обяснете на децата къде отивате, колко ще продължи пътуването и какво ги чака в крайната дестинация.  В случай, че сте със собствен транспорт спирайте по-често, особено ако пътят е дълъг. Само по себе си пътуването изнервя и изморява не само децата, а и възрастните. Минавайки покрай интересни места спрете, глътнете малко въздух, направете снимки дори. Това ще направи пътя по-интересен, ненатоварващ и запомнящ се.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.