За мама


Диета с лимони и клен

Диета с лимони и клен

Доста от жените вече са поставили началото на опитите си да намалят килограмите по повод новия летен сезон. Ясно е, че и жените и мъжете се стараят да изглеждат добре и в това няма нищо лошо, тъкмо напротив.

Опитвайки се да изберем диета, която е най-подходяща за нас и начина ни на живот обаче често се сблъскваме с крайности в мненията както на диетолозите, така и на тези, които вече са я опитали. Едни диети първо биват обявени за чудо, а след това се заклеймяват като крайно вредни и безрезултатни.


Една от диетите, която от край време се слави с добро име придоби наскоро още по-голяма слава след като Бионсе сподели, че тя я използва. Става дума за лимоновата диета.
Както става ясно от името, за нея се използват главно лимони, но има още една съществена съставка – кленов сироп.


Какво представляват диетите ?

Наднорменото тегло се наблюдава при хора с нарушения в работата на храносмилателната система. Когато организмът не може да си набави всички хранителни вещества, които са му необходими, то той не успява и да разгражда и изхвърля мазнините от приетата храна, което от своя страна води до тяхното натрупване.

Съвременните  диетолози отхвърлят диетите съпътствани с гладуване. При тях е по-възможно да задълбочим проблемите си, отколкото да ги разрешим. Опитвайки се да отслабнем лишавайки се от храна ние разваляме още повече храносмилателната си система и принуждаваме организма ни да трупа резерви от мазнини за да оцелее. Хората подложени на дълги диети без храна обикновено страдат от липса на енергия. Спада жизнения им статус, чувстват отпадналост, ленивост. Когато това продължи дълго не рядко хората изпадат и в депресивни състояния. Това е нещо нормално, съчетание между химията и физиката в организма ни.

Какво представлява лимонената диета ?

Лимонената диета се характеризира с това, че не се налагат лишения от храна. Трябва да се храним нормално, без преяждания и да се стараем консумираната храна да бъде разнообразна, за да набавяме всичко необходимо на тялото си.

Основният продукт в диетата е лимонът. Използват се сокът,  месестата част и кората на лимоните. Цитросовият плод нормализира процесите на усвояване на хранителние вещества и подсилва обмяната на веществата. Именно лимонената киселина подсилва обмяната на веществата в организма и стимулира изхвърлянето на токсините от тялото.  Смята се също така, че употребата на лимон намалява риска от развитие на захарен диабет.

Съставки на лимонената диета :

В тази диета се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да приготвите тази напитка са Ви необходими следните съставки:
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода
Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

Всичко за начинът на провеждане на диетата, както и информация за качествата и възможностите за употреба на кленовия сироп можете да намерите тук : www.klenovsirop.com

Важно да знаете :

Диетата с лимони и клен има и своите недостатъци, макар те да не са много в сравнение с други методи за отслабване. 
- Не се препоръчва за хора с повишена киселинност. При тях съществува риск да се получат киселини в стомаха или язва.
- Използването на тази диета не замества, нито компенсира физическите упражнения и активния начин на вижот.

Коментари

1
ELINOR
2010-09-29

Много успешна, и приятна за приложение диета!! Резултатите са общо тонизиране и намаляване на теглото, както и изразени диуретично действие!