За мама


За или против сутиен през нощта?

За или против сутиен през нощта?

Темата, дали да носим сутиен през нощта често предизвиква дебати при разговорите „по женски“. Ако зададем този въпрос на някой експерт, той би отвърнал, че няма проблем да спим със сутиена си, стига да сме достатъчно мъдри да изберем най-удобния. 
 
Някои жени се чувстват по-комфортно, ако останат със сутиен през нощта, докато други се притесняват от неблагоприятните ефекти върху здравето, до които той би могъл да доведе.
 
Сутиенът, който избираме за сън, не трябва да бъде много стегнат или твърд. Всичко е въпрос на личен избор, но е важно да избираме правилно, за да не се стигне до влошаване на здравето...
 
Носенето на сутиен по време на сън е от полза на жените, които са бременни или кърмещи.

Кога обаче този навик става вреден и защо?
 
Сутиенът може да затрудни свободното движение на кръвта. Такава опасност има, когато той е тесен, с банели или твърде стегнат по тялото. По-добрият избор би бил спортен сутиен, с който ще е много по-удобно по време на сън.

Продължителното носене на сутиен може да доведе до пигментация в областта, в която ластикът стяга кожата. Този процес се засилва, когато сутиенът, с който спим, е стегнат.
 
Дразненето на кожата е следващата неприятност, до която може да доведе прекаленото стягане около гръдния кош. Това важи с особена сила за тези сутиени, които имат банели – те се трият в кожата и това неизменно води до дразнене. 
 
При редовната употреба на стегнат сутиен може да се стигне до запушване на лимфните възли. Това води до оток, който се появява при натрупване на течности в областта на гърдите. Този проблем е един от най-сериозните, до които може да доведе носенето на сутиен през нощта. 
 
Сутиенът може да предизвика и прекомерно потене, особено през лятото.


Източник: Puls.bg

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.