За мама


Можем да подобрим храносмилането си с йога.

Можем да подобрим храносмилането си с йога.

Смята се, че доброто храносмилане е ключово, за да сме здрави. Според някои специалисти стомахът играе много важна роля в регулирането механизмите на организма. Здравият стомах може да помогне да се справим с акнето, да понижи раздразнителността ни, да предпази тялото ни от заболявания като стомашни разстройства, а в някои случаи дори и от рак.
 
Здравият стомах е толкова важен според някои експерти, че той дори може да повлияе на зрението. Не бихме ли искали да се погрижим добре за този важен орган? Йога може да ни помогне в това начинание с някои асани.
 
Сарвангасана: тя е известна със способността си да регулира работата на щитовидната жлеза. Тази жлеза е отговорна за правилното функциониране на целия организъм, включително на храносмилателната, нервната, репродуктивната система, регулира метаболизма и респираторната система. 
 
Тя също така „захранва“ гръбнака с достатъчно количество кръв и кислород, като ни помага да преборим неразположенията, свързани с нервната система и подобрява цялостното ни здраве.

Важно е да знаем, че не трябва да изпълняваме тази поза, ако страдаме от травми на врата или гръбнака, а ако страдаме от високо кръвно налягане, трябва да я изпълняваме под наблюдение. 
 
Триконасана: тази поза укрепва краката, коленете, глезените и гърдите. Спомага храносмилането и подобрява метаболизма. Подобрява също така и менталния баланс, намалява стреса и чувството на тревожност, като по този начин ни „спасява“ от стомашните нарушения, свързани със стреса и напрежението. 
 
Не бива да изпълняваме позата, ако страдаме от високо кръвно налягане, имаме травма на врата и гръбнака, страдаме от мигрена или имаме диария.

Източник: Puls.bg

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.