За мама


Китайски трикове срещу главоболие

Китайски трикове срещу главоболие

Главоболията в предната част на главата често се получават от нервни сривове. Можете да се справите с двата проблема едновременно, като използвате китайски масаж.

Леко масажирайте с дясната си ръка точката, която е разположена в средата на вдлъбнатината между палеца и показалеца на дясната ръка. След това сменете ръцете и продължете масажа по около две минути за всяка ръка.

Масажът на корема също така щке ви избави от ужасни болки в главата. За целта леко натискайте, без да масажирате, акупресурните точки, които са разположени като кръг на разстояние от около 7, 5 сантиметра от пъпчето.

Представете си часовник и нека всяка точка съответства на определен час. Натиснете всички точки, като следвате движението на часовниковата стрелка. Не задържайте пръста си повече от две-три секунди върху всяка точка.

Приложете техниката „замък на вятъра”, ако искате да се отървете от досадното главоболие. Намерете точката, която се намира в центъра на вдлъбнатината в основата на черепа ви.

Съвсем фино я докосвайте с леки масажни движения. Това ще ви помогне да се справите не само с главоболието, но също така с болки в ушите, носа и гърлото, при нервни разстройства, световъртеж и напрежение в областта на шията.

 Но преди да опитате всичко това, опитйте два по-елементарни трика. Заболи ли ви главата, седнете и се отпуснете. С върховете на пръстите масажирайте главата в продължение на една минута.

Движенията на ръцете ви трябва да са такива, все едно сапунисвате главата си. След това разположете върховете на пръстите на двете си ръце в точка, която се намира точно 5 сантиметра над пъпчето.

Като дишате дълбоко, в продължение на една минута леко натискайте. След като привършите, останете боси, поставете петата на десния си крак върху стъпалото на левия и разтрийте надясно и наляво. След това сменете краката.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.