За мама


Релаксиране у дома

Релаксиране у дома

Много от нас са на мнение, че най-добрият начин да се освободят от стреса, породен от сивото ни ежедневие на работа и препълнения с ангажименти график е да прибягат до спа центъра. Наистина, услугите, които предлагат там са създадени, за да ни поглезят от главата до петите, правейки го така, че наистина да се пристрастиш към посещаването му.

Понякога, обаче не е нужно задължително да се стига до там. Можем да релаксираме качествено и в нашите собствени домове.

Един от начините за създаване на спа атмосфера у дома е просто да потопим краката си в топла вода с разтворени спа соли или различни етерични масла. Това например е - домашно спа за крака. Освен отпочиването им, когато кожата на краката хубаво омекне, можете също лесно да отстраните и слоевете мъртва кожа с домашната си кюрета. След това се наградете с намазване с омекотяващ крем за крака и красив педикюр.

За някой хора идеята за отдих у дома никога не е пълна без храна. Защо не си спретнете хубава вечеря за един? Потопете се в терапевтичният ритъм, предизвикан от набиващото се в съзнанието нарязване, стриване, бъркане, бухване и еуфорията, която идва с приготвянето на любима храна. Направете процеса малко по-чувствен, като добавите ароматни свещи, вместо луминисцентно осветление. Това със сигурност ще ви напълни и стомаха, и душата.

Друг чудесен начин за релаксиране в къщи е да оставите далеч всякакви часовници и просто да прекарате целия следобед отпуснати в уединена част от къщата си. Прекарайте това време ядейки любимият си снакс, увличайки се по поредната серия от сапунен сериал или разтоварващ филм. Фокусирайте вниманието си върху неща, които с нищо не ви напомнят за работа и ангажименти.

Можете да опитате и да лежите в леглото с крака, вдигнати на стената. Отпуснете ръцете върху покрай себе си, нека главата и цялото ви тяло изпаднат, като в безтегловност. Това е един отличен начин за почивка.

Ако сутрин не трябва да ходите на работа, но се събуждате твърде рано, започнете деня с чаша горещо кафе в спокойна обстановка на верандата например, където да го изпиете спокойно и с удоволствие. Качете краката си на стол и прегледайте прясната преса. А може просто да седнете, да дишате чист сутрешен въздух и да гледате как съседите бързат за работа, или разхождат кучетата си.

Тялото трябва да се отпуска от време на време, така, че да може да продължи да функционира правилно, без да страда от заболявания, предизвикани от стреса. Да ходим в спа понякога е много добра идея, но все пак, смисълът на релакса е да прекараш известно време наистина без да правиш нищо, а само да отдадеш под наем тялото си на почивката. Винаги можеш да направиш това у дома си и да се почувстваш, като върнал се от минерални бани.

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.