За мама


Облекло според типа на тялото

Облекло според типа на тялото

Повечето жени нямат тела на модели и по този начин са безочливо игнорирани от дизайнерите на облекла, но те могат да бъдат също толкова красиви, ако направят правилния избор на дрехи. Тоза започва с определяне какъв тип е вашето тяло и пращане по дяволите на вътрешните демони, които ви казват, че трябва да сте слаби, за да изглеждате добре. Колко пъти вие или ваши приятелки сте казвали "Отказвам да си купя каквато и да било нова дреха, докато не отслабна"? или любимото "Ще си я купя, нищо че ми е тясна и започвам да отслабвам". Дами, моля ви, спрете!

Тренирайте окото си да избира дрехи, които съответстват на индивидуалната ви форма, не на идеализираната такава. Опознайте своето тяло и неговите особености. Когато се научите да балансирате вашите пропорции и да акцентирате на предимствата, ще успеете без усилие да сте стилни и способни да изглеждате добре, като моделите от списанията.

Тип "ТРИЪГЪЛНИК"

Често той се определя, като "круша", имате тесни, крехки рамене и широк ханш. Повечето от вас имат слаб торс с видими ребра, по-тесен, в сравнение с ханша. Имате също по-пълни бедра и крака като цяло. Това е най-разпространения тип женска фигура.

Решения:
Ключът е да отклоните вниманието от долната част на тялото. Най-добрият стил за вас е да акцентирате на врата и слабата горна част на тялото и да минимизирате по-пълната си половина.

Горници: Избягвайте момчешките линии на блузите. Те трябва да  разширяват оптически раменете. Избирайте широки деколтета и тип "лодка" и широки ръкави, по възможност с някакви инкрустации по тях. V-образните деколтета и блузи тип "принцеса" ще откроят талията. Стойте далеч от къси горници, които стигат до пъпа и над него, ще ви "отрежат" така, че ще акцентират на долната ви част!

Рокли: Наблегнете на широките, тип "кукленски", с широки, веещи се ръкави. Обгръщатите тялото рокли ви описват и привличат вниманието върху ханша ви, отвличайки го от шията и раменете ви.

Поли: Изберете широка или А-образна пола, с ниска талия и минимален колан, ако изобщо няма още по-добре. Правите поли изглеждат добре с дължина малко над коляното, изработени от мека материя.

Панталони: прав, с леко разширена долна част. Изберете ниска талия и изчистена предница - без плисета или джобове по широката част на тялото ви. Високата талия до или над пъпа ще създадат впечатление за още по-широк ханш и ще ви направят по-едра.

Цветове и материи: тъмните цветове смаляват оптически, а светлите обратно, така че тъмна долна част и светла горна са добро съчетание за вашата фигура. Смелите, големи фигури по материята, както и ярките цветове стоят добре на високи жени, но ако сте ниска предпочетете по-малките и ненабиващи се щампи.


Тип "ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК"

Имате добра пропонционалност между ширината на раменете и ханша, те са с разлика по-малка от 10 см и леко пълна долна част на тялото. Добре оформената такава фигура има тънка, до средна, очертана талия.

Решения:
Можете да носите всеки тип облакло, който стои пропорционално на височината и ширината на тялото ви. Изберете дрехи с оформящи, меки, плавно падащи тъкани, които да подчертаят извивките ви.

Горници: Почти всичко е позволено. Най-доброто решение е блузи по мярка, с плътно обвито около врата деколте или блузон. Ако имате по-голям бюст избягвайте джобове, плисета или дипли в тази област.

Рокли: Широки или прилепнали, стандартен колан или по диагонал, описващи, без призрамки... всяка рокля, която подчертава извивките ви.

Поли: Тип молив и тези с дължина по диагонал излеждат страхотно на вашето тяло. Ако сте пълна в корема и бедрата избягвайте излишни материи и хоризонтални джобове в тази област.

Панталони: По ваш избор - бедрата ви позволяват да носите всеки един вид.

Цветове и материи: Експериментирайте с цветове, щампи и материи, за да прецените кои от тях отговарят на вашите форми и ръст. Изберете материи, които се стилат добре и не са твърди. Целта е да подчертаете формите си, а не да ги скриете.


Тип "V-ОБРАЗНА ФОРМА"

Фигурата ви може да се опише като момчешка или атлетична, но вие сте късметлии, защото този тип тяло изглежда добре в почти всички стилове дрехи. Раменете ви са по-широки от ханша.  Талията ви е средна или малко изразена, имате тесни бедра, долна част без извивки и слаби крака.

Решения:
Тесните ви бедра ви дават гъвкавост в избора. Ако раменете ви са твърде широки, трябва да добавите обем на бедрата за баланс и да ибягвате стилове, които разширяват раменете.

Горници: V-образни и U-образни деколтета, без ръкави, ивици по основната част. Избягвайте такива с хоризонтални линии или разширяващ ефект в горната част, като широки, тежки ръкави, деколте тип "лодка", подплънки и претрупани детайли.

Рокли: Да се избягва висока талия и бухнала, богата горна част. Търсете смели щампи, джобове, плисета, но в долната половина, за да обогатите там и да опростите горната.

Поли: Богата пола с мека, падаща материя, бухнала и набрана е първия избор, на който трябва да се спрете, за да добавите обем и да балансирате фигурата си. Стойте далече от всеки стил, който ви описва надолу, той увеличава отпически талията и съответно и цялата ви горна част.

Панталони: Каквито си изберете, тесните ви бедра и ханш позволяват да носите абсолютно всички видове.

Цветове и материи: Експериментирайте с цветове, щампи и материи, за да прецените най-точно кое е за вас. Общо правило - привлечете вниманието върху долната част с фигури, орнаменти и по-ярки цветове, за да го отвлечете от раменете.

 


Източник:
www.ezinearticles.com

Коментари

Все още няма публикувани коментари. Можете да коментирате пръв.